Boccia – ett spel för dig som älskar bollar och taktik

Boccia är en av de idrotter som har flest utövare inom handikappidrotten. Spelet kan utövas av alla oavsett ålder eller funktionshinder. Boccia spelas med läderbollar inomhus men kan även spelas utomhus på gräs med hårdare bollar. För att bli en bra bocciaspelare är det bra om man är både träffsäker, en god taktiker och har en viss koncentrationsförmåga.

Boccia, eller boule som många känner till men dom har andra bollar och regler än vi har, är en mycket populär idrott från ung till gammal. Även om du har ett mycket svårt funktionshinder kan du vara med och spela detta spännande spel. Kan du inte själv kasta eller rulla ut bollen finns det speciella hjälpmedel som används för att du själv ska kunna göra dina utkast tillsammans med din spelassistent, gäller klass 1.

Som spelare delas man in i olika klasser utifrån funktionshinder. Tränar gör vi tillsammans i Pjäshallen. Här tränar alla klasser, allt från lek, motion till elit. 3V HIF har idag och har under många år haft många bra spelare inom boccian som representerat landslaget vid olika tävlingar.

Kom gärna och pröva på några gånger och bestäm dig sedan om du vill fortsätta.

Vi arrangerar 3V-cupen under oktober månad i Pjäshallen.  Tävlingar för dig som är nybörjare och kan vara med i är Göteborg Open som vi arrangerar varje år i november månad. Barn- och ungdomar från 7 år kan deltaga i Göteborg Open.

Klass 2-4 spelar även utomhus vid Slottskogsvallen under sommarperioden. Tiden är beroende på väderlek och beslutas fortlöpande.

Hej alla aktiva och ledare inom 3 V HIF.

Med tanke på rådande situation som gäller för Coronavirusets härjningar, har styrelsen den 7/4 beslutat att ställa in alla inomhusaktiviteter för resten av vårterminen. Det gäller således träningarna på onsdagar i Pjäshallen, RaceRunning i Angeredshallen på söndagarna och Skyttet på måndagar.

Träningslokal: Pjäshallen, Kviberg, Övre kaserngården, byggnad 8 (se karta)

När: Onsdagar kl 18.00 – 20.00

Vårterminen 2020

Start: Onsdag 8 januari
Avslutning:

Höstterminen 2020

Mer information kommer senare.

Idrottsansvariga:
Martin Jonason 031- 775 00 54, e-post: martin@jonasson.eu
Kjell Jonason 031- 29 09 45, e-post: kjell@jonason.eu 
Mikael Lundstedt 0705-72 66 68, e-post: lundstedt1970@gmail.com 
Türker Karakaya, 0762-13 74 69,  Jeanette Spångberg, 0768-030941 och
Maria Plarre, 0702-19 57 14